kursdesigner

En kursdesign är ett projekt som jag bara lär ut på kurs. Det betyder att varken mönster eller kit går att få tag på utanför klassrummet och att det bara är jag själv som lär ut designen. 

Projekten är av varierande svårighetsgrad enligt nedanstående skala. Den nivå som anges vid respektive projekt är den lägsta du behöver kunna, mengivetvis kan projektet även passa för högre nivåer. 

  • Nybörjare - du behöver inte ha någon erfarenhet
  • Kompetent - du har sytt med pärlor tidigare och har använt 15/0 seed beads  
  • Avancerad - du är van vid flera grundtekniker inom pärlsömnad och behärskar trådspänning väl 
  • Expert - du är en mycket van pärlare och har stor erfarenhet av de flesta tekniker

Det är inte ovanligt att kurstiden i klassrummet inte räcker till för att färdigställa projektet. Därför måste du kunna arbeta självständigt efter det mönster som delas ut på kursen. 

Aim for the sky

Ballonger symboliserar glädje och fest för de flesta, och det är något särskilt när man ser en luftballong tyst sväva över en klar kvällshimmel på sommaren. I detta lekfulla halsband kapslar vi in en färgglad droppe med Cali beads och seed beads, och hänger det från en passande kedja.

Projektet passar pärlare på avancerad nivå. 

Daindellight

Daindellight

Dessa nätta örhängen sys med ett fåtal glittrande Swarovski-kristaller och seed beads. Örhängena passar utmärkt till Lindellight-halsbandet. 

Projektet passar pärlare på kompetent nivå. 

förgätmigej / FORGET ME NOT

Detta armband är inspirerat av de små förgätmigej-blommorna i vår nordiska flora. De nätta blommorna sys med Toho Demi Round beads och CzechMates QuadraLentils, med glittrande mellandelar av Swarovski Chaton Montées.

Projektet passar pärlare på avancerad nivå.

Lindellight

Lindellight

Lindellight är ett vackert halsband som glittrar fantastiskt och ligger snyggt runt halsen. Halskedjan är min egen uppfinning och sys med Swarovski Pearls och Xilions, och vi använder Hubble Stitch för att göra Swarovski Vision- och Chaton-infattningarna. Som avslutning syr vi fast en vacker Baroque-droppe, även den från Swarovski, innan vi monterar låset från Claspgarten.

Projektet passar pärlare på kompetent nivå.

RADIOLARIAN MOTH - hänge

Projektet Radiolarian Moth finns i två olika utföranden - som hänge och som halsband. 

Hänget sys med Toho Demi Round beads och ett flertal olika Swarovski Elements, inklusive Radiolarian pendants och Crystal Fine Mesh. 

Projektet passar pärlare på expert-nivå.

radiolarian moth - necklace

Projektet Radiolarian Moth finns i två olika utföranden - som hänge och som halsband. 

Hänget sys med Toho Demi Round beads och ett flertal olika Swarovski Elements, inklusive Radiolarian pendants och Crystal Fine Mesh. I halsbandet ingår även en halslänk och två dekorativa blommor som också fungerar som lås.

Projektet passar pärlare på expert-nivå.

Talud-Tablero

Talud-Tablero

Detta vackra hänge påminner om Meso-Amerikas ikoniska byggnadsstil, därav namnet. Hänget sys med seed beads och Dragon Scale beads, och får ett exklusivt utseende tack vare Swarovski Crystal Mesh.  

Projektet passar pärlare på avanceradnivå. 

Taurus

Detta är ett läckert lasso-halsband med ett oxhuvud av läder som dekorerats med pärlor och kristaller. Den smarta slider-mekanismen gör att du kan anpassa längden på smycket så att det passar alla klädstilar. 

Projektet passar pärlare på kompetent nivå. 

Viola Collar

Viola Collar är en halslänk som ligger snyggt runt halsen. Den sys av olika sorters tjeckiska tvåhålspärlor och seed beads. De pensé-liknande blommorna sys med en tråd i en sammanhängande länk, och dekoreras med 3mm Swarovski Xilions.

Projektet passar pärlare på kompetent nivå.